Nybörjarkurser

 

Hur går det till att anmäla sig till nybörjarkurs?

2024 års nybörjarkurser kommer att genomföras med två kurser vardera under vecka 24 och 26. Formuläret kommer att vara öppet för anmälan under tio dagar 1-10 april, så de som vill anmäla sig inte behöver "hänga på låset" som tidigare. 
Man kan också lägga till en vän i samma ansökan, så att man hamnar på samma kurs, om man blir erbjuden en plats.
När ansökningen har stängts lottas platserna ut. Det brukar vara svårast att få en plats till kurserna under vecka 24, då det vanligtvis är fler som söker dessa. Så ett tips är att ansöka om plats till någon av de två kurserna under vecka 26 istället.
En ansökan ger alltså inte automatiskt en plats på kursen! 


OBS!
Du kan ENDAST anmäla samma person en gång, detta gäller även om du anmäler dig tillsammans med en kompis. Om samma personer finns med på flera anmälningar plockas alla anmälningar utom en bort!

Du kan läsa om kursavgiften här  Medlemskap och avgifter

Upplägg för Fridhems nybörjarkurser

På kurserna går vi under två kvällar och en heldag samma vecka igenom och lär oss det som ingår i Gult Paddelpass som Kanotförbundet tagit fram. Utöver detta lär vi ut och kräver att du klarar kamraträddning för att kunna bli medlem. 

För att delta i nybörjarkursen behöver du kunna simma 200 meter.

Kursen består av två kvällspass och en heldag. Oftast kör vi måndag, onsdag och lördag för en kurs, alternativt tisdag, torsdag och söndag. Kvällspassen på vardagar börjar kl 18.00 och slutar normalt vid 21.00-21.30 och under helgen pågår kursen mellan 9.00-16.00.
Du behöver vara närvarande hela tiden vid alla tre kurstillfällena för att bli godkänd.

När du deltagit på en nybörjarkurs och blivit godkänd har du möjlighet att bli medlem.