Nyheter

Medlemsbrev juli/augusti 2024

  • 26 jul 2024

Medlemsbrev juli/augusti

Paddla på Åland - Eckerö Linjen

Paddlingens högsäsong pågår och klubben sjuder av aktivitet, härligt! 

Alla nybörjarkurser liksom examinationsintag är avslutade, och vi har därmed hälsat ett 60-tal nya medlemmar välkomna till vår fina klubb.
Är du en av dessa nya medlemmar och vill prova en trygg paddlingshelg, häng på Skärgårdsturen 3-4 augusti eller, om du har litet mer paddlingsvana, Söderarmsturen 15-18 augusti (endast reservplatser kvar).
Tisdagspaddlingarna är också ett bra sätt att få mer erfarenhet, info kommer varje vecka i FB-gruppen "Paddelkompis". Teknikträningen där styrtag, olika former av räddningtekniker samt roll finslipas, startar igen efter sommaren.

Familje-/ungdomsturen till Lådna var uppskattad av både vuxna och barn! Kanske kommer det en uppföljningstur i höst. Den mer avancerade turen som gick några dagar senare nådde ända ut till Svenska Högarna, underbart och avundsvärt!

Bland klubbens medlemmar finns en bred och hög kompetens inom olika paddlingsgrenar. Kanske har du missat att vi har två SM-medaljörer?
Grattis Johan Roos och Göran Pettersson från Fridhemskanotisterna!

Nu när vi är många att nyttja klubben uppstår ibland situationer med stök och platsbrist, där vi alla får hjälpas åt att vara varsamma med klubbandan, varandra och ordningen (kika gärna på medlemsreglerna).
Det kan vara lockande att ta med vänner och familj, men du kan endast ta med dig en ickemedlem per medlem på en paddeltur (betalar kostnad för hyra som icke-medlem), alltså inte ok för icke-medlemmar att nyttja övriga lokaler, bastu, gym! Och du får absolut inte låna ut din passerbricka till någon annan, oavsett!

Soporna och återvinningsstationen blir välfyllda och behöver hållas efter extra mycket när det är många på plats! Den gröna soptunnan ska rullas ut för tömning på torsdagskvällar (se info på väggen vid tunnan), varför inte av dig?! Sedan ska den hämtas från samma plats fredag morgon.
Det blir också smutsigare nu under vår absoluta högsäsong, så spontanstäda gärna eller boka in dig på ett städpass.
Vår ideella förening skapar vi tillsammans!

Slutligen, missa inte den kommande sommarfesten!
Ett nytt datum kommer snart ut på hemsidan, håll utkik!

 

Vi ses på vattnet,
Styrelsen Fridhemskanotisterna

Sommarfest!

  • 5 jul 2024
  • save the date

Sommarfest 24 augusti 2024! NYTT DATUM KOMMER SNART!

Glad sommar önskar Mäklarsamfundet! | Mäklarsamfundet

Vi har upptäckt att det tänkta datumet för sommarfesten
krockar med kurser under precis den helgen,
så nytt datum kommer snart!

Mer info om tider, innehåll m.m. kommer framåt - håll utskik på hemsidan!

 

Hoppas vi ses!
Styrelsen Fridhemskanotisterna

Medlemsbrev maj/juni 2024

  • 29 maj 2024

Sommaren är här!
Att välta med kajaken samt teknik- och räddningsträna är snart till och med behagligt utan torrdräkt.



Möjligheterna till organiserad paddling är också många; på tisdagar fram till midsommar ordnas det både turpaddling och teknikträning. Båda dessa är bra tillfällen att träna både grundläggande teknik och mer avancerad, samt även ge möjlighet till att göra en examination för grönt paddelpass.

Nu under sommaren finns det många härliga turer att boka; i juli planeras en lättare ungdomsfamiljetur i mellanskärgården, även en mer avancerad tur till ytterskärgården, samt ytterligare några turer som kan ha platser eller reservplatser kvar. 
Håll koll på hemsidan och även i FB-gruppen Paddelkompis, så att du inte missar något!

Kom i din paddlingsiver ihåg att v 24 och 26 hålls årets nybörjarkurser (alla kvällar samt hela helgdagarna) som då har företräde till kajakerna, gym samt övriga lokaler, så planera din paddling till andra tillfällen.

Redan till helgen (31 maj - 2 juni) är också flera av kajakerna samt släpvagnen bokade för utbildning av våra ledare. 
Kolla alltid i bokningskalendern för att försäkra dig om att din önskade kajak är ledig!

Nyinköpta kajaker att prova är vår Romany surf och kanske kommer fler tillskott snart. Det finns även nyinköpta bogserlinor, prova exempelvis att bogsera varandra och växla mellan att öva styrtag och framåtpaddling medan du bogserar.

Nu när vi blir fler att nyttja klubben uppstår ibland situationer med stök och platsbrist, där måste vi alla hjälpas åt att vara varsamma med klubbandan, varandra och ordningen (läs gärna medlemsreglerna så att du har koll på vad som gäller). 
Många medlemmar på plats innebär också att behovet av att hålla rent ökar, den löpande städningen behöver alltid tillskott, skriv upp dig i städschemat här eller städa spontant när du är på plats.
Vår ideella förening med bibehållen god klubbanda skapar vi tillsammans!

Vi ses på vattnet!
Styrelsen Fridhemskanotisterna

Skärgårdspaddling med familjen

  • 6 maj 2024

Kajak Tandem - Point 65 Landvetter Reservations


Häng med på paddling i sommar!
Klubben ordnar en 3-dagars skärgårdspaddling för ungdomar och deras vårdnadshavare (icke allt för pinsamma) den 8-10 juli denna sommar.
Tanken är att paddla någonstans i (troligen norra) skärgården med två övernattningar. Exakt rutt är inte klar, men max 15 km per dag med många pauser har vi tänkt.
Mer info och datum för ett planeringsmöte kommer.   

På denna paddling behöver bara föräldrarna vara medlemmar. 
Ungdomarna kan dock lära sig tillräckligt för att så småningom (vid fyllda 16 år) kanske klara examinationsinträde i klubben.

En ungdom per förälder kan delta, beroende på hur många anmälningar som inkommer kan utrymme eventuellt finnas för två ungdomar/förälder.

Hälsningar 
Hannes, Åse och Christine 
absolut inte pinsamma föräldrar....

Nya nummer på vissa kajaker

  • 30 apr 2024

För att det ska passa bättre i hyllorna har vissa klubbkajaker bytt nummer och plats. Kolla gärna med denna lista eller någon av de andra, innan du bokar så det inte blir några missförstånd!