Nyheter

Medlemsbrev april/maj 2024

  • 26 apr 2024

Nu är paddelsäsongen nästan här och fler medlemmar syns åter på klubben.
Den sista bassängträningen för i vår lockade fler och både kamraträddning, egen uppgång, grunderna i roll och att rolla övades.
Stort tack till våra engagerade ledare som ser till att träningen blir av!



Tisdagspaddlingarna är åter igång och vi hoppas på teknikträning utomhus till sommaren.

Städdagen 21 april var produktiv och trevlig, vi tackar både nya och gamla medlemmar som bidrog. Några uppgifter finns kvar, hör av dig till styrelsen om du vill måla (när vädret tillåter) eller köra till återvinningsstationen.
Den löpande städningen behöver alltid tillskott, skriv upp dig i städschemat här eller städa spontant när du är på plats.

Nu till helgen hålls kurs i HLR (någon enstaka plats finns kvar, anmäl er här) och på lördagskvällen 27/4 klockan 19.00 håller Eva Söderström föredrag med fokus på säkerhet för kanotister.
Ingen anmälan krävs och fika finns. Kom lite tidigare så hinner du träffa andra trevliga medlemmar i klubben!

Paddlingens dag infaller lördagen 11/5, hitta aktiviteter på https://paddlingensdag.se/

Anmälan till klubbinträde via examination är öppen till 15/5, tipsa intresserade vänner.

Kom också ihåg att under nybörjarkurserna som hålls under v 24 och 26 i juni (alla kvällar samt hela helgdagarna) har kurserna företräde till kajakerna, gym samt övriga lokaler, så planera din paddling till andra tillfällen.

Har du en ungdom från ca 12 år som du vill inspirera till paddling och friluftsliv? Snart kan anmälan göras till ungdoms- och familjeturen i skärgården i sommar.
Fler typer av turer är på gång så håll utkik!

Behöver du en extra flytväst till landet? Du är välkommen att ta någon av de utrensade västarna i säcken som du hittar i verkstaden innan de slängs.

Vi ses på vattnet!
Styrelsen Fridhemskanotisterna

Föreläsning om sjukvård/säkerhet och kajakinspiration

  • 26 apr 2024

Alla medlemmar är välkomna till en föreläsning om sjukvård/säkerhet samt kajakinspiration av Eva Söderström. Ingen anmälan krävs. Föredraget börjar kl 19 på Klubbhuset.

Eva höll förra året en mycket populär kurs i "Första hjälpen för kanotister" och kommer tillbaka i år dagtid 27 och 28 april.   Vi ville ge alla medlemmar möjlighet att få del av hennes  kunskap och har därför bett henne att genomföra denna föreläsning.  Eva genomför ett projekt att paddla Sveriges största sjöar. Hon berättar om detta med vinkling sjukvård och säkerhet.

Eva:

  • är certifierad instruktör i HLR av Svenska HLR-Rådet 
  • har lång erfarenhet från räddningstjänst och IVPA
  • är Svenska Kanotförbundets instruktör i Första hjälpen
  • är Havskajakledare
  • är Wilderness Medicine-instruktör genom NOLS

Anmäl dig till medlemstur till Kungshatt

  • 9 apr 2024

Välkommen till årets första medlemstur till Kungs Hatt, lördagen 18 maj.

I år möts vi upp av författaren Bengt Hammarlund som skrivit en bok om Hatten. Han guidar oss runt och berättar om platser och viktiga händelser på ön. Vi avnjuter medhavd lunch antingen under hatten, vid hans stuga eller vid stranden.

Som vanligt: Kläder efter väder. Medtag telefon då du kommer att swisha en slant till Bengt för guideturen. Tag med ombyte, minst en liter vatten och bra matpaket.

Vi träffas kl 10:00 på klubben, Paddelklar i kajaken kl 10:30.

Hemkomst ca 16:00

Tänk på att ta tid för att dubbelkolla kajaken du väljer då den kan sakna något efter vintern. Turen har medlemskrav och maxantal.

Välkommen / Johan

 

Platser kvar på Första hjälpen för kanotister 27 och 28 april

  • 5 apr 2024

Vill du bli en fena på första hjälpen och HLR för kanotister. Anmäl dig då till kursen som går av stapeln 27 april eller 28 april kl 8-17 på klubben. Några platser kvar båda dagarna.

Kursen varvar teori och praktik och kommer hållas ute och inne men inte på vattnet.  Bär oömma och bekväma kläder. Ta med lunch och snacks.

Anmälan till 27 april https://forms.gle/5E5ceEriX4YrQXn37

Anmälan ill 28 april På hemsidan: Boka aktivitet Medlemsverksamhet/kurser Fortsättningskurser.

Välkomna

Hannes och Olga

 

Släpkärran åtgärdad

  • 29 mar 2024

Släpkärran är nu åtgärdad och kan användas igen. Tack Anders Widholm för snabb insats !