Nyheter

Mälartur 27 28 augusti

  • 21 aug 2016

Kompistur till Ådö och Eldgarnsö vid Ekerö med övernattning i eget tält den 27-28/8! Vi samlas lördag kl 9.00 vid klubben. Alla tar med egen lunch och frukost men vi satsar på en gemensam knytmiddag på kvällen. Boka egen kajak på hemsidan. Vi har fixat släp och tar oss gemensamt i bil för att lägga i kajakerna från Ekerö. Max 10 personer. Anmäl dig här!

Ny fortsättningskurs

  • 16 aug 2016
Våra raska medlemmar i tävlingsgrupppen erbjuder nu en fortsättningskurs i paddelteknik med tema fart och effektivitet. Kursen är tänkt för dig som vill utveckla din paddelteknik (med vingpaddel) för att kunna paddla mer effektivt och vid behov snabbare.
 
För att vara med på kursen bör vara att kunna paddla obehindrat i en coastrunner eller liknande. Anmälan finns här.
 
Fortsättningskursens upplägg
  - Genomgång av paddeldragets faser
  - Teknikträning inomhus på paddelmaskin
  - Teknikträning utomhus på vattnet med filmning

Examinationstillfälle den 17/8

  • 8 aug 2016

Nu finns det ytterligare en chans att examinera sig in i klubben. Boka dig under Medelmsskap - För paddlingskunniga. För dig som vill bli medlem och är en erfaren paddlare och kan utföra kamraträddning.

Rapport från SM

  • 1 aug 2016

Sprint SM 2016 är nu avslutat. Fridhem tog en välförtjänt paus från topplaceringar och kom för första gången på fyra år tillbaks från ett SM utan medaljer. Men vi är nästan lika glada för det, framför allt då ett dyk från en brygga i det stekheta Hofors bara resulterade i en knäckt samt krokig näsa och inget värre.

Oskar Holm som skämt bort oss med fina resultat som junior, presterade nu alldeles utmärkt som ung och nybliven senior där han valde att hoppa över deltagande i H21 klassen, för att istället gå upp i den tuffaste seniorklassen H22. Där fick han kämpa mot Sverigeeliten med Petter Menning och Linnéa Stensils i spetsen.  Oskar Holm kom 33:a på 500 meter, på 26:e plats på 1000 meter och på 30:e plats på distansen 200 meter.

 

Oskar Roos, nu med krokig näsa, deltog i alla K1 klasser för herrar 14 år. Han kom 10:a på 200 meter, 9:a på 500 meter och 8:a på 2500 meter.

 

Johan Roos och Johan Rockström deltog med klubbens enda besättning och kom efter en tuff strid mot alla vågor i seniorklassen in på en 20:e plats på distansen 1000 meter.