Nyheter

Kallelse till Höstdagen

  • 24 aug 2017

Lördagen den 30 septemeber klockan 9 - 14 kommer vi att städa och iordningställa Föreningens område inom- och utomhus. Det gäller klubb- och kanothus och gårdsytorna innanför staket. Även ytorna strax utanför klubbhus vilka är rabatter och uppställningsplats för bilar.

Arbetsdagen används till att få föreningens lokaler och utrustning hela och fräscha, skapa en bra gemenskap bland medlemmarna och spara kostnader för arbete som föreningen annars skulle ha fått betala till en extern part.

Det är av stor vikt att så många som möjligt kan komma och för att vi skall kunna utföra alla arbetsuppgifter! Föreningen kommer att bjuda på enklare lunch och fika som vanligt.

Klicka på "läs mer" för ytterligare info. Ingen anmälan krävs, kom bara ner och gör en insats!
 

Ledarträff 5:e september kl. 18

  • 21 aug 2017

Nya och gamla ledare är varmt välkomna till höstens ledarträff! Vi samlas, pratar paddling och fikar. För dig som funderar på att vara med i ledarteamet så är detta ett utmärkt tillfälle att träffa oss och lära dig mer om vad vi gör.

På agendan:

- Nybörjarkurserna

- Turpaddling

- Kvällspaddlingar

- Examinationer

- Ledarutbildning

- Bassängträning

- Säkerhetsplanen

Klubben bjuder på matigt fika från kl. 18:00.
Om vädret tillåter kan vi ta en paddeltur efteråt, ta med pannlampa.

Information från styrelsen

  • 19 aug 2017

Klubben har fått en policy för uthyrning som ni hittar i menyn och på den här länken. I den nämns att vi endast hyr ut kajaker och lokaler till våra medlemmar och att den enda aktivitet som försiggår vid uthyrning är kajakpaddling. I samband med detta har informationen om hur uthyrningen går till gåtts igenom och uppdaterats och instruktionen för bokning och betalning är förhoppningsvis tydligare nu.

Styrelsen har också antagit en policy för återinträde av gamla medlemmar som innebär att vi alltid efterfrågar deltagande i en examination. Vidare har höstdagen spikats till lördagen den 30 september men det kommer mer info om det snart. Slutligen kan vi berätta det i verkstaden har installerats en centraldammsugare som kommer att användas för att säkra att luften där inne är hälsosam och fri från skadliga partiklar. På höstdagen genomför vi en omfattande grovstädning av verkstaden med hjälp av den.

Paddelhälsningar,
Styrelsen

Rollkurs 15/8

  • 10 aug 2017

Vi fortsätter med vår rollkurs för nybörjare. Info och bokning här:

http://www.fridhemskanotisterna.se/var-verksamhet/kurser/fortsattningskurs/287-introduktion-till-rollning/

 

Beskrivning av våra kajaker

  • 3 aug 2017

Nu finns det en beskrivning av våra klubbkajaker här på hemsidan. Du hittar den under "Föreningen" i menyn till vänster och på den här länken. Där finns bland annat en beskrivning av årets fyra nya kajaker som redan börjat användas flitigt: Citius 55, 51 och 44 samt ytterligare en VKV Seagull Elite FE.

Vi vill passa på att påminna alla om att klubbkajakerna är våran gemensamma flotta och att vi behöver ta hand om den. Var varsam när du hanterar kajakerna såväl på land som under paddlingen! Detta gäller särskilt motionskajakerna, surfskis och i synnerhet tävlingskajakerna. Tävlingskajakerna används av våra satsande ungdomar och vuxna och det är inte kul för dem att åka på tävling och där upptäcka att deras kajaker har skadats av ovarsam hantering.

/Styrelsen