Nyheter

50-årsfestens datum ändrad till fredag den 19:e!

  • 17 aug 2022
  • fest

Datum ändrat pga. väderprognos. Festkommitén ber på förhand om ursäkt för kort framförhållning!

Skön grillning och 50-årsfest från 18.00 med nedbantat schema pga miserabelt väder i prognos till lördag.

Vi kör lite klubbhistorik och intervjuer runt borden men framförallt lite skönt häng att fira kvällen och sommaren med. Kom som du är men ta med badkläder och ombyte för man vet ju aldrig om det blir lite bad eller paddling :)

Söndag, efter kallfrontspassage och västlig vind, kommer troligen att vara ganska blåsig vid Fridhem på eftermiddagen. På fredag är vi någorlunda i lä för vinden och det kan bli mysigt att stanna ett tag.

Om du är intresserad av festarrangemang, hör gärna av dig! Vi kanske kan ha flera fester?

Välkomna på lyxpaddling till Möja

  • 17 aug 2022

Välkomna på lyxpaddling till Möja den 1 till 2 oktober!

Planen är att på lördagen lägga i vid Sollenkroka för att sedan så sakteliga paddla utåt mot Möja. Där bor vi över på vandrarhemmet och äter middag på Möja Värdshus. Söndagen vänder vi hemåt igen.

Turen är svårighetsgrad 1-2, planen är att paddla 15-20 km i skyddad skärgård till Möja.

I år har vi hyrt 12 bäddar fördelade på 6 rum, för 510 kr per person exkl linne och frukost. För mer info se här.

Värdshuset har i skrivande stund inte lagt upp sin höstmeny, men för mer info se här.

Vi kommer även ha en planeringskväll nån kväll veckan innan för att gå igenom rutt, utrustning, transport och andra funderingar som kan dyka upp. Vi passar även då på att organisera boendet och fånga upp eventuella matallergier.

Turen öppnar för anmälan söndag 21 aug kl 21:00 under boka aktivitet.

Rickard Berg
Ingela Ben Saad
Mårten Sundquist

50-årskalaset - nu händer det!

  • 16 aug 2022

Obs!

Tiden ändrad till fredag 19 augusti kl 18.00 pga väder!

Välkomna!

 

50-årsfesten - planeringsmöte

  • 11 aug 2022

Nästa lördag är det fest, så nu är det hög tid att samlas och planera tävlingar, mat och annat kul.
Måndag 15 augusti kl 18.30 är Tibor på klubben. Kom dit med dina idéer! Kanske du vill hålla i någon speciell aktivitet?
Om du inte kan vara med på mötet men vill bidra till dagen, skicka ett mejl till Tibor på info@fridhemskanotisterna.se, märk ditt mejl "50-årsfest".

Klubbtur till Stendörren/Garkast

  • 7 aug 2022

image: Klubbtur till Stendörren/Garkast

Den första helgen i september blir det klubbtur med start i Stendörrens naturreservat och där vi paddlar ut i det fina sälskyddsområdet öster om Enskär som precis har öppnat för besökare. Området har en underbar ytterskärgårdskaraktär och om vädret är gynnsamt övernattar vi på Stora Garkast längst ut på lördagen. Få andra områden som går att nå under en helgpaddling ger en lika häftig upplevelse.

Svårighetsgraden på den här paddlingen ligger på grad 3. Det innebär att det är bra om du paddlat i skärgården någon gång tidigare. Vi kommer både att paddla i skyddade vatten och i några som är exponerade för vind och vågor. Vi gör inga långa överfarter och det kommer att finnas tillfällen att vila under färd. Lördag och söndag paddlar vi cirka 25 kilometer vilket innebär ungefär 5 timmars paddling med lunchpaus mitt i.

På fredagen samlas vi kl 16 på klubben och lastar kajakvagnen. Vi kör till Stendörren och paddlar ca 45 minuter innan vi slår läger. På lördagen och söndagen lunchar vi på land och på lördagen slår vi kvällsläger så att det finns gott om tid att laga middag och ha det bra.

Häng med! Det här kommer att bli en toppenhelg! Boka dig här: https://www.fridhemskanotisterna.se/boka-aktivitet/