Nybörjarvänlig tur i skärgården 13-14/8

  • 4 jul 2022

Helgen den 13-14:e augusti blir det klubbtur i skärgården. Turen är anpassad så att alla medlemmar, oavsett förkunskaper kan hänga med. Vi hoppas speciellt att du som gick nybörjarkursen nu i år hakar på!

Exakt var turen går bestämmer vi när vi vet vilka vi blir som följer med och vi har en föraning om hur väderleken artar sig. Ett lämpligt alternativ om vädret är gynnsamt är någonstans i mellanskärgården. Vi kommer planera för dagsetapper på ca 1,5 mil. Turen är en grad 1 tur och vi planerar att hålla oss i skyddade vatten, men eftersom vi är i skärgården kan det förekomma kortare avsnitt där vi blir utsatta för en del vind och vågor.

Under dagarna gör vi ett längre lunchstopp då vi lagar mat och kanske hinner med ett dopp. Vi planerar paddling fram till ca kl 17 på lördag kväll så vi hinner med middag och skönt häng på lägerplatsen.

Planen är att starta tidigt på lördag morgon den 13:e. Räkna med att komma hem ganska sent på söndag kväll, så planera inte in någon annan aktivitet och ha inte en tid att passa den kvällen.  

Vi kommer ha en planeringskväll en kväll veckan innan turen. Vi återkommer med datum för den. Fördelen med att ha planeringen endast ett par dagar innan är att vi förhoppningsvis har en ganska säker väderprognos att förhålla oss till. På planeringsmötet diskuterar vi färdväg, går igenom praktiska tips och tricks för en helgtur och kollar vilka som har möjlighet att köra bil. Vi pratar också packning, kollar vilka som har utrustning som tält och kök och vilka som eventuellt behöver låna.

Hoppas att du har lust att komma ut och paddla med oss!

Niklas, Ingela, Ann-Sofi och Olga

P.S. Bokningen kommer öppna söndag 3:e juli klockan 20:00.