Klubbtur till Stendörren/Garkast

  • 7 aug 2022

image: Klubbtur till Stendörren/Garkast

Den första helgen i september blir det klubbtur med start i Stendörrens naturreservat och där vi paddlar ut i det fina sälskyddsområdet öster om Enskär som precis har öppnat för besökare. Området har en underbar ytterskärgårdskaraktär och om vädret är gynnsamt övernattar vi på Stora Garkast längst ut på lördagen. Få andra områden som går att nå under en helgpaddling ger en lika häftig upplevelse.

Svårighetsgraden på den här paddlingen ligger på grad 3. Det innebär att det är bra om du paddlat i skärgården någon gång tidigare. Vi kommer både att paddla i skyddade vatten och i några som är exponerade för vind och vågor. Vi gör inga långa överfarter och det kommer att finnas tillfällen att vila under färd. Lördag och söndag paddlar vi cirka 25 kilometer vilket innebär ungefär 5 timmars paddling med lunchpaus mitt i.

På fredagen samlas vi kl 16 på klubben och lastar kajakvagnen. Vi kör till Stendörren och paddlar ca 45 minuter innan vi slår läger. På lördagen och söndagen lunchar vi på land och på lördagen slår vi kvällsläger så att det finns gott om tid att laga middag och ha det bra.

Häng med! Det här kommer att bli en toppenhelg! Boka dig här: https://www.fridhemskanotisterna.se/boka-aktivitet/