Medlemsbrev maj/juni 2024

  • 29 maj 2024

Sommaren är här!
Att välta med kajaken samt teknik- och räddningsträna är snart till och med behagligt utan torrdräkt.Möjligheterna till organiserad paddling är också många; på tisdagar fram till midsommar ordnas det både turpaddling och teknikträning. Båda dessa är bra tillfällen att träna både grundläggande teknik och mer avancerad, samt även ge möjlighet till att göra en examination för grönt paddelpass.

Nu under sommaren finns det många härliga turer att boka; i juli planeras en lättare ungdomsfamiljetur i mellanskärgården, även en mer avancerad tur till ytterskärgården, samt ytterligare några turer som kan ha platser eller reservplatser kvar. 
Håll koll på hemsidan och även i FB-gruppen Paddelkompis, så att du inte missar något!

Kom i din paddlingsiver ihåg att v 24 och 26 hålls årets nybörjarkurser (alla kvällar samt hela helgdagarna) som då har företräde till kajakerna, gym samt övriga lokaler, så planera din paddling till andra tillfällen.

Redan till helgen (31 maj - 2 juni) är också flera av kajakerna samt släpvagnen bokade för utbildning av våra ledare. 
Kolla alltid i bokningskalendern för att försäkra dig om att din önskade kajak är ledig!

Nyinköpta kajaker att prova är vår Romany surf och kanske kommer fler tillskott snart. Det finns även nyinköpta bogserlinor, prova exempelvis att bogsera varandra och växla mellan att öva styrtag och framåtpaddling medan du bogserar.

Nu när vi blir fler att nyttja klubben uppstår ibland situationer med stök och platsbrist, där måste vi alla hjälpas åt att vara varsamma med klubbandan, varandra och ordningen (läs gärna medlemsreglerna så att du har koll på vad som gäller). 
Många medlemmar på plats innebär också att behovet av att hålla rent ökar, den löpande städningen behöver alltid tillskott, skriv upp dig i städschemat här eller städa spontant när du är på plats.
Vår ideella förening med bibehållen god klubbanda skapar vi tillsammans!

Vi ses på vattnet!
Styrelsen Fridhemskanotisterna